onsdag 13 oktober 2010

Tulsi- Holy Basil "En Ayurvedisk Underört"

Underörten Tulsi är en fantastisk resurs från den Ayurvediska Kunskapen. 

Den håller tex den fruktade svininfluensan i schack och bidrar även till snabb återhämtning av en obalanserad person.

Att Tulsi besitter egenskaper som starkt motverkar svininfluensan har upptäckts ganska nyligen av medicinska experter hela världen över. Tulsi förbättrar kroppens totala försvarsmekanismer och förbättrar dess förmåga att bekämpa virussjukdomar. Det har framgångsrikt använts i kampen mot Japansk Encefalit och samma teori gäller svininfluensan.

Bortsett från att agera som en förebyggande medicin i fallet av svininfluensa, kan Tulsi hjälpa patienten att återhämta sig snabbare.
 Även när en person redan har insjuknat i svininfluensan, kan Tulsi hjälp att påskynda återhämtningen och även hjälpa till att stärka immunförsvaret i kroppen.

Dessutom medför Tulsi inga biverkningar och kan tas tillsammans med andra läkemedel.
Källa

Vad är då så speciellt med Tulsi?
Det är allmänt erkänt att antioxidanter - som Tulsi är sprängfyllt av - är kraftfulla näringsämnen som skyddar din hälsa genom att kämpa mot fria radikaler i kroppen och förebygga skador från oxidation.

Ett flertal studier har visat att antioxidanter spelar en viktig roll för att upprätthålla god hälsa och minska risken för sjukdomar som hjärtsjukdomar, Alzheimers, Parkinsons och cancer, och kan bidra till att bromsa åldrandet i sig.
Den innehåller hundratals av nyttiga ämnen som kallas fytokemikalier vilket är icke-energigivande ämnen från växter som innehåller skydds-och hälsofrämjande egenskaper.

Effekter av Tulsi:
  • Stärker ditt immunförsvar
  • Förbättrar din matsmältning
  • Ger en lugnande effekt och befrielse från tillfällig stress
  • Befrämjar en sund ämnesomsättning
  • Hjälper till att upprätthålla normala blodsockernivåer
  • Stärker skelett och leder
  • Hjälper till att upprätthålla normala kolesterolnivåer

1 kommentar: